Ancheta a Grupului “Gardul de Fier” -Seria 1.Ep.2,Partea 2

Cuvântul prefectului judetului Braila, Mihai Manea – referitor la momentul Praga

„Astazi, avem cinstea si marea bucurie sa traim un moment cu adevarat istoric, un moment ce va marca, cu siguranta, evolutia tarii noastre’. ‘Invitarea Romaniei de a se alatura NATO, ca membru cu drepturi depline,
reprezinta incununarea eforturilor unei generatii dar si rezultatul
aspiratiilor si sacrificiilor facute de generatiile trecute.

Aderarea la NATO a tarii noaste are o semnificatie complexa, ce rezulta
din ansamblul drepturilor si a obligatiilor pe care ni le confera noul
statut. Prin eforturile constante pe care le-a depus pentru intarirera
cadrului de stabilitate si securitate in Europa si nu numai, dezvoltand
modele de cooperae cu statele vecine si actionand ferm, alaturi de
statele membre NATO, in diverse puncte fierbinti de pe continent si din
afara acestuia, Romania s-a dovedit mai mult decat un partener serios,
comportandu-se cu responsabilitatea si implicarea unui adevarat membru
NATO. In noul context creat de invitatia de a adera la NATO, tara
noastra isi va intari si dezvolta aceste capacitati de a preveni si
gestiona crizele din regiune ori din alte spatii ale mapamondului, acolo
unde sunt incalcate valorile democratice ori amenintarile terorismului
isi fac simtita prezenta.

Totodata, noul statut de tara membra a NATO, va constitui o premisa care
va facilita cresterea ponderii investitiilor straine in economia
romaneasca, fapt ce se va repercuta pozitiv asupra nivelului de
dezvoltare economica si sociala. Noul cadru de securitate in care va fi
inclusa Romania, va face ca investitorii straini de calibru sa vina in
spatiul romanesc, atractiv prin piata de desfacere mare pe care o
reprezinta Romania cu cei 23 de milioane de cetateni ai sai, mana de
lucru calificata si la pret redus fata de cea din vest, deschiderea pe
care o manifesta Guvernul pentru atragerea si sprijinirea initiativelor
antreprenoriale.

Eu sunt optimist in privinta perspectivelor de dezvoltare a Romaniei pe
toate coordonatele odata cu accesul sub umbrela de securitate a NATO,
si, totodata, sunt deplin constient de eforturile mari, deosebite, pe
care trebuie sa le facem pentru a atinge standardele cerute de noua
noastra calitate. Insa, cu aceeasi incredere, implicare si
responsabilitate cu care Romania a tratat si pana acum sarcinile si
obiective NATO, cu siguranta ca vom reusi sa depasim odata pentru
totdeauna etapa istorica nefericita care a marcat existenta multor
generatii de romani. Acum putem fi increzatori in viitor!”…

SERIOS?…halucinatie sau nu,acestea au fost cuvintele rostite de cel ce ajunge,nu mult mai tarziu,sa faca afaceri cu statul,in mod vadit in detrimentul populatiei ca,mai apoi…sa isi extinda „zona de acoperire”!
Readucem in prim plan spusele primarului din Ovidiu,zona unde firma lui Manea isi desfasoara activitatea:

Afacerea cu Tracon nu poate fi descrisa..decat sub denumirea „falimentara,dezastruoasa”:
„[…] in 1993,o firma franceza s-a aratat interesata de pornirea acestei afaceri. Ei au venit la primarie si au solicitat terenul e 32 de hectare in schimbul caruia s-au aratat interesati sa ofere primariei o parte din actiuni. Ulterior, ei au evaluat partea autoritatilor locale la 2% din valoarea actiunilor societatii. In primii ani de functionare, primaria nu a primit niciun ban pentru aceste procente, francezii motivand ca profitul a fost reinvestit.”

Poate urmatorul fir al cercetarilor,ne poate ajuta la o intelegere mai detaliata a schemelor redactate in cele 2 parti expuse de noi,in legatura cu aceste personaje;iata ce se relateaza intr-un articol din ziarele locale:

Aprobarea Afacerii Lukoil

„Aprobarea HCLM nr 85/2003 privind proiectul Centrul Zonal Lukoil a fost sarcina de partid” a declarat, ieri, fostul primar Anton Lungu in fata membrilor Comitetului de Salvare a bulevardului Independentei care au demonstrat in fata Primariei in semn de protest fata de tergiversarea anularii acestui act. Declaratia este surprinzatoare intrucit este facuta de primarul din acea perioada si vine dupa atitia ani sa confirme, inca o data, ca celebrul schimb de terenuri prin care compania petroliera „Lukoil”, prin firma antreprenor – „Valgab”, a ajuns sa detina pe bulevardul Independentei o importanta suprafata de teren, a fost de fapt o comanda politica. „La cererea scrisa a fostului prefect ing. Mihai Manea, care la acea data era imputernicit de consortiul „Lukoil” Bucuresti prin firma „Valgab” SRL Iasi, (…) cererea a fost pusa in discutia CLM Braila. La prima sedinta aceasta cerere nu a fost aprobata fiind respinsa cu majoritate de consilieri. La a doua sedinta a fost pusa din nou in discutie, cererea fiind votata cu majoritate de voturi. Precizez ca intre prima si cea de a doua sedinta, consilierii PSD au fost chemati la sediul organizatiei judetene de partid de catre fostul senator PSD ing. Viorel Balcan, iar cu ceilalti consilieri apartinind partidelor din opozitie a discutat personal petitionarul Mihai Manea”, a explicat fostul primar Anton Lungu, declaratie facuta de altfel in scris si in fata instantei. Intrebat de ce nu a lamurit acest aspect mai de mult, inca din perioada de mandat, Anton Lungu a precizat senin: „e, am facut mai demult aceasta declaratie, dar n-ati auzit voi”.
„Iata deci ca se confirma implicarea evidenta a politicului in aceasta afacere murdara si mai ales implicarea fostului prefect Manea si a fostului senator Balcan care au dictat consilierilor cum sa voteze. Fostul primar Anton Lungu a recunoscut ca a gresit intrucit nu stia ca tronsonul de bulevard se va vinde unei firme cu actionariat strain. Cerindu-se lamuriri fostului senator Balcan Viorel de ce a obligat membrii organizatiei sale de partid, membri in acelasi timp ai CLM Braila, sa aprobe aceasta hotarire, ca pe o sarcina de partid, acesta a recunoscut ca a fost chemat in calitatea sa de senator si sef de partid de catre domnii Octav Cosminca si Serban Mihailescu care i-au recomandat din partea domnului Adrian Nastase sa il propuna pe ing. Mihai Manea ca prefect al Judetului Braila, astfel ca hotarirea cu pricina (HCLM nr. 85/2003) nu mai avea de cine sa fie atacata intrucit cel care ar fi trebuit sa o faca, nu avea nici un interes, ba dimpotriva”, au punctat ieri reprezentantii Consiliului Salvarii bulevardului Independentei.

„Pentru a construi Centrul Zonal „Lukoil” au nevoie de autorizatii pe care Primaria nu le va elibera”

La rindul sau, primarul Constantin Cibu a precizat celor circa 40 de persoane participante la mitingul de ieri, ca va impiedica realizarea obiectivului pe bucata de teren de pe bulevard, cu atit mai mult cu cit legislatia actuala ii este favorabila. „Problema HCLM nr. 85/2003 este grava intrucit din punct de vedere juridic a fost atit de bine ticluita incit n-am avut sansa in instanta sa o anulam, asa cum ne-am propus, Curtea de Apel Galati dind o hotarire nefavorabila noua. Asa ca terenul s-a vindut si a ramas proprietatea antreprenorului „Lukoil”, firma „Valgab”. Asta nu inseamna ca Primaria a pierdut lupta pentru ca ei, pentru a ridica obiectivul, au nevoie de autorizatie de constructie care este eliberata in baza unui plan urbanistic de detaliu pe care noi nu le vom elibera, cu atit mai mult cu cit recent a fost emis un act normativ care interzice realizarea de constructii pe zone verzi, asa cum este si bucata din bulevard. Asa ca, nu vor avea nici o sansa sa obtina aceste acte!” a concluzionat edilul sef, adaugind ca se bazeaza pe faptul ca partea adversa va ceda si va accepta un schimb de terenuri cu Primaria, astfel incit bucata de teren de pe bulevardul Independentei sa revina municipalitatii.
Reamintim ca in anul 2003, la propunerea firmei „Tracon”, firma la care, inainte de a fi prefect, fusese actionar majoritar Mihai Manea, municipalitatea a aprobat, prin HCLM nr. 85/29.05.2003, cedarea unei suprafete de 1.320 mp din Bulevardul Independentei pentru construirea Centrului Zonal „Lukoil”. La schimb, „Tracon” a dat doua terenuri situate pe strazile Brasoveni si Plevna. Important de precizat este ca valoarea insumata a celor doua terenuri, evaluata de experti, a fost, culmea, mai mare decit cea a bucatii de bulevard, dar „Tracon” a renuntat la pretentii in ceea ce priveste aceasta diferenta. Numele lui Mihai Manea este legat de afacerea „Lukoil” si prin faptul ca, in calitate de prefect, nu a atacat in contencios administrativ HCLM nr. 85/2003, fundamentul pe care s-a cladit afacerea si care ridica semne de intrebare sub aspectul legalitatii, situatie in care hotarirea in cauza a ramas definitiva si irevocabila. Nu mai putin important este ca „Tracon” ar fi urmat sa execute si lucrarile de constructie la obiectivul „Lukoil”.

ATENTIE !Presupun ca toata lumea cunoaste originile Concernului grandios Lukoil si orientarile membrilor staffului  CEO!Câteva companii ruseşti precum Gazprom, Lukoil sau Tiumen Naftalya Companya formeaza o putere economica asupra Romaniei extrem de puternica,ca sa nu spunem inrobitoare…asadar…vin si intreb: Tot coincidenta ???

Nici macar pe hartie lucrurile nu arata decent la Braila, „salvarea” fiind fostul prefect PSD Mihai Manea care a pornit in urma cu un deceniu o afacere – Tracon – cu depozite ecologice pe care a extins-o in Sibiu si Constanta. Astazi, Manea s-a mutat cu arme si bagaje la malul Marii Negre si face afaceri mari cu deputatul PSD Eduard Martin!
Din nou INTERESANT!!!Oare cine este dl. Martin…categoric nu e Mos Martin,dar un iepurash de prin padurice tot este!

Eduard Martin, campion la afacerile cu statul !!!

Firmele a 48 dintre cei 334 de deputati din Parlamentul Romaniei au incheiat in ultimii ani contracte cu institutii ale statului, in valoare de aproape 225 de milioane de euro. Potrivit ultimelor declaratii de interese postate pe site-ul Camerei Deputatilor, 18 dintre acestia sunt membri P.D.L., trei dintre ei fiind ministri in functie in acest moment (Elena Udrea, Valeriu Tabara si Valerian Vreme). Doisprezece sunt membri P.N.L.,unsprezece sunt din P.S.D., sase de la U.D.M.R., iar unul este membru al minoritatilor din partea Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

De departe campion la capitolul afaceri cu statul este deputatul P.S.D. de Constanta Eduard Martin, care a incheiat 327 de contracte finantate din bani publici. 318 sunt incheiate prin firma Polaris Holding S.R.L., opt prin Servicii de Salubrizare S.R.L. si un contract prin G.M.G. Management S.R.L. Insa, deoarece majoritatea lor sunt inca in derulare, Martin sustine ca valoarea lor totala nu poate fi calculata, deoarece tariful este platit lunar. Totusi, a declarat o suma de 8.707.279 de lei.

Bineinteles, firma de salubritate Polaris Holding(va amintiti POLARIS?impartea banii locali din Braila,impreuna cu firma lui Manea) are contracte incheiate cu mai toate institutiile importante din Constanta: SRI, Primaria Constanta, Prefectura, Inspectorul Judetean de Politie, CFR, RAR, Muftiatul Cultului Musulman, DGFP, Electrica Serv, ANIF RA, Universitatea „Ovidius”, Primaria Mangalia, Primaria Navodari, Primaria Eforie, Posta, Arhiepiscopia Tomisului, Muzeul de Arta, Centrul Militar Judetean, unitati militare, spitale, gradinite, scoli, licee, directii judetene si multe alte institutii. Un contract a fost incheiat in 2001, unul in 2005, 130 in 2007, 111 in 2008, 46 in 2009 si 34 in 2010.

SURPRIZA,nu-i asa?Insa de data aceasta sunt convins ca personajul nu a absolvit The Feher Institute for Public Policy and Management,dar,cu siguranta a avut de la cine invata!Bunul prieten M.Manea!

Ca o incheiere a acestei anchete,vom pune si cireasa pe tort pentru a concluziona si cu „coincidentele” de MILIARDE de Euro:

Eduard Martin,este nasul copilului lui Silviu Prigoana,mason recunoscut!

Iata deci,cum am plecat cu dezvaluirile din zona cerintelor evreiesti si…am ajuns,din nou…in acelasi punct!Intelegem cercul in care ne invartim si suntem constienti de faptul acesta,dar…”coincidentele” valoreaza MILIARDE de Euro,si…sunt stoarse noua,ROMANILOR !

Reclame

Posted on 15/04/2012, in Gardul de Fier. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: